Nyårsafton

Nu sitter jag i bilen på väg ner till Nykvarn (Taxinge) där vi ska fira nyår, på mina kusiners hästgård. Det ska bli jättemysigt faktiskt! Vi sover även över där, så det blir inte uppdatering här förrän (som tidigast) på söndag.

Jag hoppas att ni firar in det nya året ordentligt nu, och att ni får en jättebra nyårsafton. Jag avslutar detta inlägg med ett klassiskt "Gott Nytt År"!


Missförstånd

I tidigare inlägg skrev jag att jag var häst ledig men jag tolka sms:et fel och ägaren menade att jag kunde komma till stallet när jag ville istället för en bestämd tid men jag trodde såklart hon mena att Nalle skulle vara ledig/vila.

Så jag rider igen denna dag på söndag istället. Tror det blir en liten uteritt eller så ska jag rida lite på ängen.


Fina ponnyn och jag ute i hagen, i somras.


Fredag - Hästledig

Idag ska jag egentligen rida Nalle men igår kväll fick jag ett sms om att Nalle skulle vila hela dagen idag. Så jag blir hästledig och umgås istället med min fina vän Emma! ♥


Haha, bild från i somras.


Ej hästrelaterat inlägg

Nu är jag på väg hem från stan. Har shoppat järnet enda sen klockan tolv i förmiddags, så jag är hyfsat trött nu!

Det har varit lite glest med uppdatering från min sida dom senaste dagarna, men det är dels för att jag har haft strömavbrott hemma, och dels för att jag har haft annat för mig helt enkelt ;)

 

 


Gårdagens aktivering

Igår var jag hos Nalle som ni nog vet. Jag kom dit och började med att hämta honom men bus ponnyn ville inte in, men efter ett tag får jag in honom. Mina planer var att bara gå med Nalle idag p.g.a att det blåste sjukt mycket.

Men jag hoppade upp på honom barbacka och red på volten. Han var duktig trotts vädret. Han gick inte direkt så jätte fint i form i början men mjuknade senare. Jag red inte så jätte länge, kanske en halv timme eller så. Älskar dig skrutt! ♥




Jonte bus

Jag fotade Jonte igår då jag var i hagen för att hämta Nalle. Han var så söt så passade på att ta några bilder.





Puss




Bilder kommer

Nu är hemma från stallet fast jag har varit det ett tag nu. Men jag red på volten barbacka medan Saga fotograferade. Matilda kunde tyvärr inte så Saga följde med istället. Bilderna blev sjukt fina, tack Saga! Bättre förklaring på dagens aktivering är också på väg.


Smakprov från idag


Imorgon blir det stallet

Japp, imorgon nångång ska jag till stallet, rätt så tidigt planerar jag. Tänkte kanske rida lite på ängen eller bara skritta ut och mysa. Matilda kanske skulle följa med och fota så håll utkik efter bilder imorgon.


Täcket hamnade lite på ''sniskan'' men det gör inget, älskar bilden ändå.


Visste ni att...

...Nalle är både rädd för grisarna och getterna på gården, haha.

...Grynet ÄLSKAR mandariner!

...Nalle beter sig som värsta hingsten om man släpper honom fri på volten, sjukt kul att se.

...Grynet blir riktigt "bitchig" (ursäkta ordvalet) när hon är brunstig.


Bilden på geten som Nalle är rädd för är tagen av Emma.



Goda nyheter!

Som planerat skulle jag bara vara medryttare på Nalle tills ett nytt år bryter ut, d.v.s är väldigt snart. Men eftersom ägarens kusin tar över Nalle får jag fortsätta en bra tag till. Blev så himla glad då jag fick reda på den goda nyheten.

Börjar redan fantisera om hur sommaren med Nalle kommer bli.


Bild från i somras, mys på ängen.


God Jul älskade läsare!

 


God Jul önskar Julia & Nalle


God Jul önskar jag Julia & Nalle här på bloggen. Hoppas ni får en toppen jul nu!


Två smakprov från dagens plåtning





Vinterns måste är...



Något jag verkligen måste ha nu i vinter är sådana här Toe Warmer/Tåvärmare! Jag fryser jämt och ständigt om fötterna på vintern, så detta skulle vara min räddning! De finns bland annat att köpa på Hööks, för endast 12 kr. Så jag ska nog köpa mig ett helt gäng sådana här så att jag har i lager under de kallaste vinterdagarna ;)

Såhär beskriver Hööks produkten:
Aktiveras då förpackningen öppnas och de kommer i kontakt med syre. Håller värmen upp till 8 timmar. Tåvärmarna är endast 3 mm tunna vilket gör det lätt att få plats med dem i dina ridstövlar eller ridskor. Klister på undersidan för att lätt hålla dem på plats.


Äntligen jullov!

Dagen började inge vidare bra, fick migränhuvudvärk och mådde illa. Något av det jobbigaste och hemskaste som finns, Tog en huvudvärkstablett med den hjälpte inte speciellt mycket.
Nu har jag i alla fall jullov, vilket är helt underbart!

Det jag ville komma till var att imorgon så ska vi (jag och Julia) ha en liten fotografering med våra hästar, dock inte tillsammans alla fyra (då Nalle och Grynet står ganska så långt ifrån varandra). Men jag och Julia ska tidigt imorgon bitti (så att vi hinner fota på hästarna innan det blir mörkt) åka till Nalle och så ska jag fota Julia och honom. Sen åker vi till Grynet och så kommer Julia att fota mig och henne. Hoppas att ni fattar vad jag menar, det blir lite dåligt förklarat! Så ni kommer att förhoppningsvis att bjudas på många härliga och fräscha bilder framöver (om allt går som planerat vill säga, har hört att det kanske ska regna imorgon).



Jag får hoppas att ni har haft en bättre start på dagen, än vad jag har haft!


Gårdagens aktivering

Igår fick det bli lite longering. Underlaget på volten var inte det bästa då det var en blandning av lera, is och snö som dessutom var rätt så fruset, så därför fick det bli longering! Grynet hade i alla fall en hel del överskottsenergi, utan att överdriva! Så fort man bara smackade lite for hon iväg i seriebockningar och luftskutt, haha! Men efter ett tag lugnade hon ner sig och kunde gå i ett något samlat tempo. Satte på henne en snodd också så att hon skulle få jobba lite. Allt gick bra, och lillskiten var duktig! ;)


Jag har tyvärr ingen bild från igår, så det får blir en ovisad bild på Grynet från i våras (?), söt är hon i alla fall!


Galopparbete

Idag fick de bli galopparbete på volten. Hann rida i ljuset p.g.a att sista lektion var inställd. Red som sagt galopparbete och det gick jätte bra. Han var lite taggad men det var bara kul. Han frusta och jag var väldigt nöjd av hans fina resultat. Älskar dig fina häst! ♥


Bild som Matilda tog förut. Så söt.




Dagens vill ha



Tävlar om ett Scapa schabrak

(Klicka på bilden för att komma till tävlingen!)

 


Rösta på Roffe!

Nu är det dags för att rösta på Rolf-Göran Bengtsson - igen, till Jerringpriset 2011.
Kom igen nu och rösta, han är verkligen värd det!

(Klicka på bilden/bilderna för att komma till röstnings sidan!)


SVERIGES STOLTHET!


Svar på tal


Han står på Nysvedsgård nära Siggesta om du vet vart det är! :)

Tack föresten för att ni kommenterar! Forsätt med det och är det bara nått litet du funderar över, kommentera på bara!


Glömde bort...

...att blogga den här veckan så jag gör det nu!

I tisdags

Jag sa att jag skulle till stallet men det blev ändrade planer då jag märkte att jag fick en jobbig huvudvärk och tvingade mig själv till att låta bli stallet.

I torsdags

Tog jag hand om Nalle p.g.a att jag missa tisdagen. Matilda följde med och vi körde lite longering i korallen, inte så länge för att korallens underlag var lite fruset och hårt. Det blev ca 15-20 min löslongering. Han lyssnade bra och hade ett bra tempo.

I fredags

Slutade jag tidigare än var jag brukar göra, så jag och Emma tog oss till stallet och han rida i ljuset. Jag red, Emma fotografera. Jag red barbacka på volten och gjorde några lös-görande övningar. Han gick fint i form och arbetade väl.
Men bus ponnyn ville även köra sitt eget race men det gick bra och kvar på hästryggen satt jag.


Två bilder från ridningen i fredags.



På banan igen!

Nu har det äntligen kommit in lite ro i min vardag igen, och jag har börjat komma in i de "nya" rutinerna.
Så nu kommer jag att börja blogga som vanligt igen! Jag har som sagt flyttat nu (ni som har råkat missa varför, kan läsa det HÄR!) till mormor och morfar, och ska bo här i ca 2 månader, vet inte exakt hur länge i nuläget.
Det tar rätt mycket på krafterna att flytta, det kan jag lova er!


En dålig, brusig och ohästrelaterad iPhone-bild, men på bilden ser ni i alla fall all packning som jag har med mig ;)



Lös-longering nästa!

 


Stallet i eftermiddag


Bjuder på en bild på mig & Nalle.

Som rubriken lyder så ska jag till stallet i eftermiddag. Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på i stallet. Jag har små tankar om att longera eller rida barbacka på volten, men jag tror det får bli volten. Kommer blogga då jag kommer hem från stallet.




Be right back!

Jag kommer inte kunna blogga på någon/några dag(ar), för att vi ska bygga om huset invändigt och då kommer inte vi att ha någon tillgång till kök eller toalett, så att vi kommer att flytta till min mormor och morfar ett tag. Hur länge vet jag inte exakt, men ungefär 2 månader(?) Det betyder alltså att jag har sjukt mycket saker att packa, hur mycket kläder som helst o.s.v. Så jag är sjukt stressad har har galet mycket saker att göra, så nu måste jag fortsätta att köra järnet! Jag kommer att börja blogga igen som tidigast på onsdag, så att ni är medvetna om det :)



Bjuder på två härliga bilder från i somras, älskade ponny! ♥


Vem är Matilda och Grynet?

Jag heter Matilda Rydberg och är 13 år. Jag bor tillsammans med med fina familj i en villa, ute i Stockholms skärgård. Jag går mitt andra år på högstadiet (d.v.s. i 7:an). Utöver hästar och ridning, ligger fotografering mig varmt om hjärtat. När jag fotar, använder jag mig av en Nikon D90. Lite allt möjligt brukar hamna framför kameralinsen, men för det mesta är det djur/natur. När jag inte är i skolan, i stallet, eller står bakom kameran - umgås jag med mina underbara vänner.

Som det ser ut just nu, rider jag på ridskolan en gång 1 veckan (rider i samma ridgrupp som Julia), och har gjort det sedan 2008 (om jag inte är helt ute och cyklar), dock kunde jag redan alla grunderna o.s.v. när jag började rida på ridskola. Ridskolan som jag rider på heter Värmdö Ridklubb, och är världens bästa!

Vem är då Grynet?
Grynet, eller Sunrise Gwynne som hon egentligen heter, är en Welshponny med färgen svettfux. Hon är en maxad B-ponny på 20 år (född 1991). Jag började rida Grynet i våras (i april). Som det ser ut nu så rider jag henne 2 gånger i veckan, på tisdagar och fredagar (samma dagar som Julia rider Nalle, lite smått komiskt!), men ibland rider jag mer. Att hon börjar bli till åren märks inte alls tycker jag - när man rider ut och hoppar är hon piggelin, ibland mer - ibland mindre, men hon brukar alltid ha bjudning då i alla fall. När man rider dressyr kan hon dock blir lite segare, men det varierar som sagt ganska mycket!








Vem är Julia och Nalle?

Ni kanske har lagt märke till min presentation i menyn, men den säger inte så mycket om vem jag är eller vem Nalle är, så jag tänkte då berätta de här i detta inlägg!

Jo jag Julia är då en tjej på 13 vårar (d.v.s att jag är 13 år). Jag bor här utanför Stockholm med min familj. Den tiden jag inte sitter på hästryggen, så fotar jag en hel del. Mina bilder tar jag med min nybörjar kamera, SONY a230. Jag fotar allt. Allt som rör sig, lyser eller låter! Jag tillbringar även mycket av min vakna tid till att umgås med mina fina vänner.

Både jag och Matilda rider i samma ridgrupp, på samma ridskola. Ridskolan heter då Värmdö Ridklubb. Jag har ridit väldigt länge på ridskolan. Mitt äventyr på Värmdö Ridklubb har varit väldigt mycket hit och dit. Ett tag vart jag rädd för hästar då jag aldrig någonsin fick en tanke på att hoppa upp på hästryggen. Jag hoppade av ridskolan och har nu börjat igen. Med nya tag! I nu läget rider jag i en ungdoms-grupp och har utvecklats sjukt mycket!

Vem är då Nalle?
Nalle heter egentligen inte Nalle utan hans ursprungliga namn är då Nashville. Han är en maxad C-ponny på 19 år och har färgen skimmel. Jag började rida lilla Nalle i somras då jag bara skulle hyra honom en vecka, men ändrade planerna då jag märkte att han var min dröm ponny. Just nu rider jag honom 2 gånger i veckan, tisdagar & fredagar. Han är en jätte fin hopp-häst och dressyr-häst men jag tränar för det mesta dressyr med honom. Han är jätte snäll men bus ponnyn kan vara svår att få i form. Men vi jobbar på!









Välkommen till vår nya blogg!

Vi hade väldigt svårt för att komma på en bra bloggnamn till vår blogg, men efter ett tag beslutade vi oss för "Nashrise", men vad står det för egentligen? Jo, det är så här att "Nash" är taget från "Nashville" (som Julias medryttarhäst heter), och "-rise" är taget från "Sunrise Gwynne" (som Matildas medryttarhäst heter).

I den här bloggen kommer ni att få följa vår utveckling tillsammans med våra medryttarhästar i med- och motvind. Kom ihåg att, tveka aldrig på att fråga om det är någon ni undrar över! Vi ska göra vårt yttersta för ni ska få så roliga och läsvärda inlägg som möjligt att läsa.

(Snart kommer personliga presentationer om oss att dyka upp, så håll utkik!)


RSS 2.0