Ponnyakuten 3

Nu ska jag gosa ner mig under täcket och kolla på Ponnyakuten del 1. Missade de förut så tänkte kolla de nu! Missade du också och vill titta klicka då HÄR.


Uteritt på Detroit

Idag red jag min sysslings häst Detroit. Eller Didde som han dagligen kallas. Min syssling Lovisa på Casino och Matilda på Grynet hängde med! Vi red mot grusvägarna. På vägen dit var de ganska halt men när vi kom fram till grusvägarna gick de iallafall att trava och galoppera.

De var sjukt kul och tro mig hästarna hade mycket spring i benen, speciellt Grynet, mer om de kan nog Matilda berätta om. Jag kan bara säga hon var lite galen! Didde hade också lite spring i benen och det var hur kul som helst!

Älskar lilla Didde och er andra såklart! Måste göras om!





Diskussion


Här om dan skrev jag ett inlägg om att jag inte kommer ha Nalle på ett bra tag och då blev de värsta diskussionen så tänkte bara klar göra att JAG kommer INTE rida men ägarna kommer göra de! Så Nalle håller igång bara att jag inte sitter på hans rygg.

Tack förresten för att ni orkar bry er och slänger in en kommentar!


En hyllning till Hickstead



Det här måste nog vara den bästa filmen gjord av Hickstead! Ta er tid till att titta på filmen, ni lär inte ångra det. Blir nästan tårögd när jag ser den, den här hästen hade så sjukt mycket kvar att ge. Som sagt, 'We Will Never Forget'. Rest In Peace.



Sveriges stolthet!

Text lånad av Tidningen Ridsport.




Jätte dåliga nyheter!

Det har tyvärr hänt dåliga nyheter! Igår kväll komma mamma in i mitt rum och berättade att Nalle blivit sjukt het/snabb att knappt Elin (ägaren) orkar rida, han är i en period där han är lite galen och ägarna vill inte att jag rider fall jag skulle komma till skada.

Så nu den här terminen tror jag att jag tyvärr inte få sitta upp på min vita springare...

Visst det här är jätte tråkigt för mig men så snälla som ägarna är så får jag rida en annan häst vid namn Krumi, en svart islänning. Han är en sjukt mysig ponny, red honom lite förut. Ser fram emot de faktiskt!


Kommer sakna dig, hoppas nu bara på de bästa!


Vad tycker ni?



Nu är den nya designen uppe och den ska se ut som på bilden här över! Den är rätt enkel och fräsch. Blev faktisk rätt nöjd eller vad tycker ni?


Ny design?

Jag har funderat ett tag och tänkte att jag borde göra en ny design. Mina tankar säger mig att det ska blå design med lite vinter känsla t.ex. snöflingor? Eftersom det börjat snöa nu, efterblivna Svergie...

Jag vet inte dirket hur den ska se ut annars och så men det får jag klura ut när jag gör den d.v.s ikväll! Så håll utkik om om det händer något helt fantastiskt med designen!


En get får stå för bild i inlägget! (haha)


Fredagen den 13:de

Jag har haft fullt upp hela dagen, därav den dåliga uppdateringen. Vilket jäkla väder det har varit då, snöfall och storm, dessutom har det varit glashalt i princip överallt. Jag har faktiskt inte haft någon speciell eller ovanlig otur idag, om man bortser från att jag ramlade utanför stallet tidigare idag (haha!), dock gick det bra med mig. Bloggar mer imorgon angående dagen, för nu ska jag sova, är galet trött!

Har ni haft någon otur idag?


10 saker ni kanske inte visste om oss...

- Matilda har tandställning.

- Julia har haft Grynet som medryttarponny innan Nalle.

- Matilda är väldigt noggrann av sig.

- Julia HATAR fisk, fast lax är gott, det borde inte tillhöra fisk för det är faktiskt gott!

- Matilda har ett väldigt dåligt självförtroende.

- Julia är sjukt mörkrädd och alltid lättskrämd.

- Matilda är ganska kräsen när det gäller mat, äter inte vad som helst.

- Julia har aldrig tävlat i någon hästtävling förutom rykttävling.

- Matilda har oftast väldigt höga krav på sig själv.

- Julia har fobier för att sitta stilla för länge.




Förändringar

- Jag kunde inte få honom i form.
- Tyglarna var antingen för kort eller för långa.
- Jag kunde inte kontrollera hans tempo så bra.
- Och min sits är hemsk!


- Jag får honom i form.
- Mina tyglar är lagom.
- Mina händer blev stabilare.
- Hans tempo är sjukt lätt att klara av nu.

- Men min sits ska jag träna på i fortsättningen!


Dagens fråga




Tävling


(Klicka HÄR eller på bilden för att komma till tävlingen!)

Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer idag i och med att det har spöregnat i princip hela dagen. Grynet fick alltså vila idag, och blev ordentligt ompysslad istället! Det kändes inte som om det var någon idé att ge sig ut i det hemska vädret.

Den planerade uteritten ("Evlingerundan") får vänta till imorgon istället, om vädret tillåter vill säga. Fast jag har hört att det ska bli sol imorgon, men man vet ju aldrig när det är Sverige det handlar om... ;)

 


Blöt ponny!

Grynet blev minst sagt glad över att få komma in från hagen, hon gnäggade som bara den när jag kom för att hämta henne. Hon var inte lite blöt heller, som ni kanske ser på bilderna...

 


Svar på kommentar


Svar: I och med att Julia inte kommer att ha Nalle någonting den här månaden (om ni råkat missa varför, klicka HÄR!), så har hon inte så mycket att blogga om.

Det blev väldigt kortfattat, men jag hoppas att du fick svar på din fråga!


Överskottsenergi

Gårdagen (tisdag 10/1):
Grynet är brunstig nu igen, och när hon är brunstig kan hon inte gå ihop med de andra hästarna i hagen i och med att det både går ston och valacker (en unghäst valack dessutom) i hagen. Så då får hon gå i sjukhagen under de dagarna hon är brunstig, för att inte riskera något.

Jag har egentligen inte så värst mycket att säga om gårdagens ridpass. Det hade börjat mörka och det var stenfruset på ridbanan, så det fanns inte så många andra alternativ än att skritta ut i området. Skrittade alltså ut en sväng i området. Ställde inga krav alls på henne, utan hon fick bara lunka på i det tempot hon ville.

Dagen (onsdag 11/1):
Red med Lovisa-Didde bort till grusvägarna och travade och galopperade lite där. Det började skymma lite när vi kom dit, och i och med att det inte finns någon belysning där så fick det bli en lite kortare ridtur idag. Så vi vände och började rida hemåt borta vid korsningen av grusvägarna. Allt gick bra, tills vi skulle vända och rida hemåt. Grynet blev helt GALEN! Så fort vi hade vänt, bockade hon (HÖGT!) från stillastående och for iväg i full fart. Jag fick stopp på henne tillslut, men hon var jäkligt stark. Hon fortsatte med att bocka när hon inte fick springa, och taktade även som bara den. Snacka om överskottsenergi, hahaha...



Imorgon ska hon få springa av sig sin överenergi ordentligt! Jag och Lovisa har planerat att rida "Evlingerundan" (som vi kallar den). En jättebra runda, då man rider på grusvägar som bland annat har stora fina fält/åkrar runt omkring sig, och grusvägarna har även en hel del upp- och nedförsbackar så att hästarna får styrketräna lite. Ska försöka fota lite med mobilen imorgon så att ni får se hur fint det är där, om ni vill förstås?


Rubrik?

Den här veckan har/ska jag rida Grynet ganska så mycket. Har varit i stallet och ridit hela veckan hittills, dock red jag Didde (Lovisas häst) i måndags, och inte Grynet. Men däremot red jag Grynet igår och idag, och ska även rida henne imorgon och på fredag. Så det blir mycket uppdatering den här veckan! :)

Som ni kanske märker själva så blir det mycket uteritter nu när vädret är som det är, går inte att göra något åt... På ridbanan brukar det oftast vara stenfruset, och då går det ju liksom inte att rida där. Men det blir ju så vid den här årstiden (om man inte har den turen att ha ett ridhus), när det blir riktigt kallt och det samtidigt inte finns någon snö, då blir marken stenhård och det får man tyvärr leva med.



Snart kommer ett inlägg om gårdagens och dagens ridpass upp här på bloggen, håll utkik!


Svar på tal


Hej, jag har nämligen gjort designen (Julia). Tack förresten för att du lägger märke till designen och att du kommenterar. Det glädjer oss här på bloggen!


Snart redo för ridtur

 


Nallebjörnen!

Fotade som ni redan vet Grynet och de andra hästarna (fast mest Grynet) i hagen idag. Har ett helt gäng med bilder, men kommer inte att lägga ut alla på en gång, utan jag kommer att sprida ut dem i lite olika blogginlägg. På just dessa bilder här under äter Grynet äpple, så hon ser lite knasig ut, haha... ;)








Hon har sina charmiga stunder... Sötare ponny får man leta efter! ♥


Photoshoot i hagen

Bilderna kommer upp här på bloggen senare ikväll, håll ut!

 


Ridpass (5-6/1 2012)

Torsdagens ridpass (5/1):
Skrittade ut barbacka i området med Lovisa-Didde. Dock lyckades vi tajma in skritturen samtidigt som snön hade bestämt sig för att vräka ner, och det var inga små snöflingor heller... Men det var var trots allt ganska mysigt ändå, och det verkade hästarna också tycka!


- Hungrig ponny efter skritturen, som inte alls ville stå still och bli fotad, haha ;)

Gårdagens ridpass (fredag 6/1):
Red ut med Lovisa-Didde (standard). Vi red bort mot grusvägarna, som för första gången (när jag har ridit där) var täckta av snö. Det var inte direkt mycket snö, max 0,5 cm, men ändå. Men vi tog det i alla fall lite lugnare, i och med att det kunde vara lite halt. Grynet tog mina förhållningar bra! Dock blev hon lite piggare och starkare på hemvägen, men det blir väl nästan alla hästar!?

Det var oerhört kallt ute, hade ingen känsel i varken ansikte eller tår när vi kom tillbaka från uteritten...


Galopp på grusvägarna

Julia filmade även lite i tisdags när jag red på grusvägarna (om ni missat att läsa om det ridpasset, klicka HÄR!), dock blev det bara jättelite filmning, men bättre än inget i alla fall! På det första "klippet" när jag galopperar så kommer det folk gående där borta, så jag var tvungen att sakta ner/av som ni kanske ser... ;)


Ifall du inte kan se filmen, klicka HÄR!


Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

 


Inviger Magic Brush-borstarna

Återkommer med utvärdering om dem sen... :)

 


Gårdagens uteritt

Igår (tisdag) red jag ut, tillsammans med Julia som fotade mig och Grynet. Red bort mot grusvägarna igår igen (haha!), men det är bara för att det finns så många valmöjligheter där, en massa olika grusvägar, stigar i skogen etc. Ställde dock inte så mycket krav på henne, utan hon fick mest bara lattja och ha kul helt enkelt, och sen så tog vi även en hel del porträttfoton också. Har inte så mycket mer att säga om ridpasset, utan Grynet skötte sig bra och verkade glad över att få komma ut och galoppera!

Bilder från ridpasset kommer upp här så fort Julia har skickat dom (hon är lite seg, hehe), så jag säger till när bilderna ligger uppe här! ;)


Två smakprov från gårdagen




Här har ni två smakprov från gårdagens ridpass (uteritt), dock är dessa bilder oredigerade då det inte gick/går att ladda/lägga upp dom redigerade bilderna!? Tyvärr var det lite molnigt ute också, så bilderna blev lite grådaskiga... Det är i alla fall Julia som har fotat bilderna med sin nya kamera Canon EOS 550D, creds till henne!


Nalle's pappa

Efter lite forskning på Nalle's stamtavla har jag fått fram lite bilder på Nalle's pappa, Hagens O'Chief.



En riktig snygging! Eller vad tycker ni? ;)


Kommer sakna dig


Kommer sakna dig den här månaden, bästa vän!


Bloglovin'

Följ vår blogg med Bloglovin!



Uteritter (vecka 52)

Jag glömde helt bort att blogga om ridpassen förra veckan (vecka 52), så jag tänkte berätta om dom lite kort nu istället.

Tisdagens ridpass:
Red ut med Lovisa-Didde. Vi red bort till grusvägen och tog långa galoppintervaller där, hästarna var taggade och tyckte det var kul att få komma ut. Vi red även på mycket varierat underlag - vi skrittade fram på asfalt (på vägen dit), red i alla gångarter på grusvägen, och skrittade av i skogen (på vägen hem). Grynet blev ganska svettig!

(Tyvärr glömde jag bort att ta bilder den här dagen!)

Fredagens ridpass:
Red till grusvägen igen, fast den här gången tillsammans med Lovisa-Casino. Vi lät hästarna sträcka ut på benen ordentligt, och Grynet blev riktigt lösgjord av det. När vi travade av var hon hur fin som helst, travade på i ett friskt tempo med en lite mer lång och låg form. Så typiskt att inte någon var med och fotade då! Skrittade i alla fall fram och av på asfalt (på vägen dit och hem). Red i ca 50 min.

Edit; Jag glömde skriva att när vi skrittade på väg till grusvägen, så var Grynet väldigt tjurig och bitchig (ursäkta ordvalet), och vi hade lite konflikter! Så fort man ställde lite krav på henne (som att skritta fortare, eller att skritta först av hästarna etc.), så började hon sparka och ha sig, stillastående! Hon ville inte alls att jag skulle bestämma över henne, ston asså...


Närgången ponny efter uteritten, sötnosen!




Hon kunde stå i boxen med öppen boxdörr, väldigt ovanligt för att vara Grynet! Annars brukar hon alltid vilja gå ut, men nu stod hon snällt kvar inne i boxen och tittade på vad jag gjorde, med halvslutna ögon.


Kanske inte den bästa början på 2012

Idag då jag var i stallet fick jag nämligen reda på att jag tyvärr inte kommer ha Nalle under hela Januari.

Elin (förra ägarens kusin) tar över Nalle och vill komma till rätta med allt d.v.s hon vill ha egen tid med Nalle. Hon ska under den här månaden tävla och träna mycket så jag kommer att ta hand om Nalle i Februari igen!

Kände att ni behövde veta det eftersom jag kanske inte bloggar lika mycket längre under Januari.


Favorit i repris.


2012

Nytt år, nya tag! Det känns faktiskt ganska skönt att lägga 2011 "bakom sig" nu, och bara blicka framåt!
Efter mycket om och men, tänkande och funderande, så har jag tillslut kommit fram till att jag tror att 2012 kommer att bli ett bra år, på ett eller annat sätt.

Jag har egentligen inga speciella mål inom just ridningen detta är, jag vill bara utvecklas så mycket som möjligt, och framförallt, ha riktigt kul på vägen! Däremot har jag några mål/nyårslöften utanför hästar och ridning, och det är bl.a. att satsa mer på skolan, och att bli en bättre människa (finns alltid saker hos en själv som man kan förbättra). I och för sig försöker jag alltid att sträva efter detta, men man kan ju som sagt alltid bli bättre!



Två jättegamla bilder, tagna precis när jag hade börjat rida Grynet (april 2011). Herregud säger jag bara, nu när jag tänker tillbaka. Vi har utvecklats oerhört mycket sedan dess, så det är kul. En sak är i alla fall säker, tiden går snabbt när man har roligt!


Snart begär de mot stallet

Nu ska jag bara dra på mig lite kläder och åker sedan till stallet! Bloggar sen när jag kommer hem (om jag hinner/orkar). Ciao!


RSS 2.0