Överskottsenergi

Gårdagen (tisdag 10/1):
Grynet är brunstig nu igen, och när hon är brunstig kan hon inte gå ihop med de andra hästarna i hagen i och med att det både går ston och valacker (en unghäst valack dessutom) i hagen. Så då får hon gå i sjukhagen under de dagarna hon är brunstig, för att inte riskera något.

Jag har egentligen inte så värst mycket att säga om gårdagens ridpass. Det hade börjat mörka och det var stenfruset på ridbanan, så det fanns inte så många andra alternativ än att skritta ut i området. Skrittade alltså ut en sväng i området. Ställde inga krav alls på henne, utan hon fick bara lunka på i det tempot hon ville.

Dagen (onsdag 11/1):
Red med Lovisa-Didde bort till grusvägarna och travade och galopperade lite där. Det började skymma lite när vi kom dit, och i och med att det inte finns någon belysning där så fick det bli en lite kortare ridtur idag. Så vi vände och började rida hemåt borta vid korsningen av grusvägarna. Allt gick bra, tills vi skulle vända och rida hemåt. Grynet blev helt GALEN! Så fort vi hade vänt, bockade hon (HÖGT!) från stillastående och for iväg i full fart. Jag fick stopp på henne tillslut, men hon var jäkligt stark. Hon fortsatte med att bocka när hon inte fick springa, och taktade även som bara den. Snacka om överskottsenergi, hahaha...



Imorgon ska hon få springa av sig sin överenergi ordentligt! Jag och Lovisa har planerat att rida "Evlingerundan" (som vi kallar den). En jättebra runda, då man rider på grusvägar som bland annat har stora fina fält/åkrar runt omkring sig, och grusvägarna har även en hel del upp- och nedförsbackar så att hästarna får styrketräna lite. Ska försöka fota lite med mobilen imorgon så att ni får se hur fint det är där, om ni vill förstås?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0