Uteritter (vecka 52)

Jag glömde helt bort att blogga om ridpassen förra veckan (vecka 52), så jag tänkte berätta om dom lite kort nu istället.

Tisdagens ridpass:
Red ut med Lovisa-Didde. Vi red bort till grusvägen och tog långa galoppintervaller där, hästarna var taggade och tyckte det var kul att få komma ut. Vi red även på mycket varierat underlag - vi skrittade fram på asfalt (på vägen dit), red i alla gångarter på grusvägen, och skrittade av i skogen (på vägen hem). Grynet blev ganska svettig!

(Tyvärr glömde jag bort att ta bilder den här dagen!)

Fredagens ridpass:
Red till grusvägen igen, fast den här gången tillsammans med Lovisa-Casino. Vi lät hästarna sträcka ut på benen ordentligt, och Grynet blev riktigt lösgjord av det. När vi travade av var hon hur fin som helst, travade på i ett friskt tempo med en lite mer lång och låg form. Så typiskt att inte någon var med och fotade då! Skrittade i alla fall fram och av på asfalt (på vägen dit och hem). Red i ca 50 min.

Edit; Jag glömde skriva att när vi skrittade på väg till grusvägen, så var Grynet väldigt tjurig och bitchig (ursäkta ordvalet), och vi hade lite konflikter! Så fort man ställde lite krav på henne (som att skritta fortare, eller att skritta först av hästarna etc.), så började hon sparka och ha sig, stillastående! Hon ville inte alls att jag skulle bestämma över henne, ston asså...


Närgången ponny efter uteritten, sötnosen!




Hon kunde stå i boxen med öppen boxdörr, väldigt ovanligt för att vara Grynet! Annars brukar hon alltid vilja gå ut, men nu stod hon snällt kvar inne i boxen och tittade på vad jag gjorde, med halvslutna ögon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0